Welkom op mijn website Stadse Golden Vibes

 

 

Mijn naam is Karin Bakker en ik woon samen met mijn man, twee zoons en vijf honden in Stad aan 't Haringvliet op het eiland Goeree Overflakkee.

 

Als klein meisje had ik mijn hart al verloren aan het prachtige ras De Golden Retriever, hierover een stukje voorgeschiedenis.. 

 

Wij hadden thuis vroeger twee dwergpoedels, leuke hondjes maar niet echt mijn ras. In onze straat woonde een echtpaar met een Golden Retriever. Deze mocht ik vaak uitlaten en als ik weer thuis kwam, dan zei ik tegen mijn moeder :

"als ik later groot ben, dan koop ik mijn eigen Golden Retriever". 

En dit heb ik dan ook echt gedaan. Mijn eerste eigen Golden Retriever heette Pasja, gekocht bij De Pimpelaar in Molenschot. Pasja was een hond uit het boekje. Het deed ons dan ook veel pijn om haar in te laten slapen. Pasja is ruim 14 jaar geworden. Na een aantal maanden begon het toch weer te kriebelen. Dit keer kozen we voor een reu. Luca was een prachtige stoere verschijning. Helaas door ziekte is Luca niet ouder geworden dan 5 jaar. Na veel verdriet hiervan te hebben gehad waren we ruim een half jaar na het overlijden van Luca weer toe aan een nieuwe huisgenoot. We kwamen bij Nelly van Golden Fidelity terecht, een prachtig nest waarvan 1 teefje voor ons, onze Joy. 

Joy is inmiddels overleden en is 13 jaar & 7 maanden oud geworden.

Toen Joy 8 werd, wilden we er een Golden bij. We kwamen terecht bij kennel v.d. Loopakker en namen we onze knappe Zoe mee naar huis, Zoe is lief, aanhankelijk en oplettend. Het Golden virus kreeg steeds meer grip op mij en daarom is onze Beau ook bij ons komen wonen in de zomer van 2021. Onze knappe Zoe is op 23 januari 2022 mama geworden van prachtige pups ( zie "puppy nieuws"). Van dit nestje blijft 'Stadse Golden Vibes Amethist', roepnaam Bailey, bij ons wonen. Vanaf juli 2023 is Faya bij ons komen wonen. Faya is gefokt door Peter en Annie van Kennel van de Loopakker, waar onze Zoe ook vandaan komt. Dan onze Jimmy, onze grote stoere vent die zich de koning voelt tussen de meiden. Jimmy is gefokt door Peter en Angelique Driesen. Jimmy heeft net als onze meiden de gezondheidsonderzoeken / dna testen ondergaan bij Dierenkliniek v.d. Heuvel!

Waarom ineens het uitbreiden van dit Golden virus zult u denken.. dit zal ik u vertellen. Jarenlang ben ik buiten mijn gezin, werk en honden om, ook zeer actief geweest in de paardensport. Dit was ook mijn lust en mijn leven en ik haalde er alles uit om het beste in mezelf naar boven te halen. We hebben alles gedaan en mee gemaakt. Van onderlinge wedstrijden tot de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Het was een geweldige periode in mijn leven maar na heel veel pech met een van mijn paarden, besloot ik met pijn in mijn hart dat ik dit niet meer wilde, en sloot ik een heel dik boek. Verdrietig was ik hier zeker om, maar het was goed zo.

Ik richtte mij meer en meer op mijn honden en wilde hier 'iets' mee doen. Het was mijn droom om een eigen kennel te hebben en het beste hieruit te halen. Na mezelf ingelezen te hebben, cursussen begonnen en met mijn jarenlange ervaring met dit ras heb ik mijn eigen kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer / FCI. Er komt zoveel meer bij kijken waar fokkers rekening mee moeten houden, maar het is het allemaal waard. Met passie en liefde voor dit prachtige ras ga ik dit avontuur aan, en staat de gezondheid van onze honden op nummer 1. 

Hou daarom mijn website in de gaten voor nieuws, planning en/of volg op Instagram 'stadse golden vibes', hier plaatsen we elke dag nieuwe foto's en filmpjes van onze honden. 

 

Mocht u meer willen weten, dan kunt u contact met mij opnemen.  

 

Met vriendelijke Golden groet,

Karin 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.goldenretrieverfokkers.nl